Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Anunt: achizitionare autospeciala de stingere incendii

Primăria comunei Vama și Consiliul Local
📌 Vă aducem la cunoștință faptul că, imediat după incendiul de la familia Nița, am cautat solutii să achizitionam o autospeciala de stingere incendii. Din pacate, nu există, in acest moment linii de finantare pentru o masina nouă, care are o valoare de peste 150.000 euro ( o mașină de capacitate mica). Astfel, viceprimarul comunei a inițiat un proiect de hotărâre, cu privire la achiziționarea unei mașini second hand, complet funcțională. După mai bine de o luna de căutări, cereri de oferte, atât pe piața din România cât și cele din Polonia și Germania, am găsit masina din imagini, care a fost preluata de la o companie de stat germană.
📌Costul acestei autospeciale, cu revizie completă, la zi a fost acolo 19.000 euro. La acest pret s-au adăugat costurile de aducere în tara (sofer, carburant, taxe de drum, numere pentru transport), precum și TVA-ul. Costul final fiind de 123.760 lei (25.000 euro). Pe această cale dorim să mulțumim tuturor celor implicați care au făcut posibil acest lucru!
📌Vama trebuie sa aibe propria autospeciala de pompieri pentru a putea intervenii promt în cazurile speciale, astfel încât să micșorăm pagubele produse.
📌Autospeciala a fost verificată de un specialist mecanic ISU și începând de saptamana aceasta începem antrenamentele cu personalul din echipa de stingere incendii. Aceasta echipă are in componența șoferi (OAMENI CARE SUNT DEJA ANGAJATI AI PRIMARIEI) și servanți (cetățeni ai comunei noastre care se afla în serviciul de voluntariat. Antrenamentele vor fi conduse de personal din cadrul ISU, precum și de personal ISU în rezervă.
📌Speram sa ne ferească Dumnezeu de dezastre, dar noi trebuie sa fim pregătiți în orice situație. Doamne ajuta!

Ultima actualizare a site-ului: 22.09.2023

Sari la conținut