Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obiective turistice

Muzeul Oului

Biserica din lemn

Martirii Bucovinei

Casa Muzeu Nicorescu

Stâlpul lui Vodă

Ateliere de sculptură

Muzeul Oului

Pe drumul european E85, la Vama, în "inima Bucovinei", sunteţi aşteptaţi să descoperiţi cea mai numeroasă colecţie de ouă din România şi una dintre cele mai importante din Europa. Nu departe de Sfintele Mănăstiri Voroneţ, Moldoviţa sau Suceviţa, de Pârtia de ski "Şoimul" de la Gura Humorului, Salina Cacica, de Vatra Dornei, muzeul este un obiectiv important pentru descoperirea tradiţiilor zonei, a meşteşugului încondeierii ouălor, care a făcut înconjurul lumii!

În cadrul atelierului veţi putea să lucraţi şi dvs. alături de prof. Letiţia Orşivschi, care vă va explica şi semnificaţiile simbolurilor bucovinene. Tradițional, la încondeierea ouălor în Bucovina e utilizată tehnica batik, la care se folosesc diferite culori. Toate motivele ce apar pe aceste ouă sunt geometrice și se mai regăsesc pe cămășile tradiționale, covoare şi prosoape.

MUZEUL OULUI din VAMA este un muzeu inedit şi cuprinde peste 7 000 de ouă din toată lumea, lucrate în tehnici diferite, pe diferite tipuri de suport (coajă de ou, lemn, ceramică, porţelan, piatră, sticlă), pe care prof. Letiţia Orşivschi, artist international, le-a adunat în 12 ani de participări la expoziţii si saloane internaţionale. În cele 22 vitrine, ouăle sunt structurate pe două secţiuni : "Ouă din Bucovina" şi "Ouă din toată lumea".

muzeul oului vama suceava-6
muzeul oului vama suceava-7
muzeul oului vama suceava-8

Ultima actualizare a site-ului: 22.09.2023

Sari la conținut